Transformerend Luisteren

ForestRoad

"Wat zal je ontdekken als je je innerlijke wereld verkent?"

Bij Transformerend luisteren ligt de focus bij JOU. Wat voel je? Wat denk je? Wat heb je nodig? Wat wil je bereiken door naar mij te komen? Om dit te bereiken volgen we de drie fases die ik heb beschreven in het Book of Needs:

Ben jij klaar om jezelf te ontdekken?

Luisteren betekent, dat jij over jezelf gaat spreken. Het feit, dat je hier bent laat zien dat een deel van jou klaar is om je gedachten en gevoelens met mij te delen inclusief de meer verborgen en onaangename delen van jezelf. Tegelijkertijd zijn blokkades en ander ongewenst gedrag een teken, dat het luisteren niet altijd zo ging als je wilde. Verbinding creëren betekent, dat we een veilige plek creëren, waar jij (en je partner als jullie als paar komen) de mogelijkheid krijgen om alles te uiten, wat gevonden en gehoord wil worden inclusief intense gevoelens en 'lelijke' gedachten, als dat nodig mocht zijn.

Welke boodschap wil gevonden worden?

Luisteren begint bij een signaal, dat om aandacht vraagt. Welk van de volgende signalen vraagt op dit moment jouw aandacht? Met andere worden, wat zorgt ervoor, dat je naar deze website bent gekomen en nog steeds bent?

Neem ieder signaal serieus

Ik heb geleerd om ieder signaal serieus te nemen. Signalen vertellen je dat er iets in je systeem gehoord wil worden en vaak ook veranderd wil worden. Heel vaak zijn het de vreemde en kleine signalen die ons daarbij naar de meest belangrijke verhalen en overtuigingen leiden, die de oorzaak zijn van de gedachten, gevoelens, blokkades en het gedrag dat we wensen te veranderen. Transformerend Luisteren probeert de kernboodschap te vinden achter alle signalen, die we waarnemen.

Hoe kan je verandering creëren?

Het vinden van de Kernboodschap tijdens Transformerend Luisteren is vaak de eerste stap naar verandering. Soms hebben we meer nodig. Afhankelijk van jouw blokkades, gedrag, geschiedenis en behoeften kunnen we de volgende methoden gebruiken, die een het vinden van de Kernboodschap combineren met 'herprogrammeren' van de manier waarop je verleden je huidige gedrag en resultaten beïnvloedt:Vervullen van BasisbehoeftenRollenspel
(Familie) Opstellingen
Innerlijke Kinderen
Signalen van het lichaam
Overtuigingen veranderen


Of lees eerst meer over wat je in het algemeen tijdens hetTransformerend Luisteren kan verwachten